Pages

Tuesday, June 30, 2009

tag dr teha...

cintasejatibilacintabagaikansyurgadunia

Sesiape yg di tag sile copy....

01. Bekas kekasih saya adalah : xde bekas..hehe
02. Saya sedang mendengar : The Way You Make Me Feel - MJ
03. Mungkin saya patut: rehat sebentar
04. Saya suka : jadi suka

05. Sahabat-sahabat baik saya : alam
06. Saya tak paham : maksud hatiku ini
07. Saya kehilangan : sinaran suria
08. Ramai yang berkata :saya suka senyum
09. Makna nama saya : yang baik?
10. Cinta itu adalah : sambal belacan

11. Di suatu tempat, Seseorang sedang : minum x ajak sy..huhu
12. Saya akan cuba : apa yg trbaik
13. Ayat SELAMANYA membawa maksud : infinity ever
14. Telefon bimbit saya : nyawa2 ikan
15. Bila saya terjaga dari tidur : saya tidur sekejap lagi sampai sy terlewat g keje dan kne naik teksi..huhu..
16. Saya paling meluat apabila : orang berlagak, hisap rokok dpn muka sy,mgada2, dan muka penjual yg masam..cmne nk bli!!
17. Pesta/Parti adalah : x bape ske..tp klau skali layan..huyoo!!!x ingat..)
18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : anak haiwan la..ish.tp tgk jgk haiwan pe..agak2 r..
19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : 17-sekarang xpn next year..haha
20. Hari ini : kne review logo(mintak2 accept cm smlm),kne meet client(unicef)..)
21. Malam ini saya akan : sunyi kembali..(
22. Esok pula saya akan :keje n bt sehabis baik..
23. Saya betul-betul inginkan : DLSR apepn xpe..janji aku dpt blaja shot..)
24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini : nak simpan rambut ke x?erm..tlg advice me..hehe
25. Pusat membeli-belah atau arked permainan : pusat membeli belah

26. Makanan Barat atau Jepun : barat
27. Bilik yang terang atau gelap : dua2 tgk keadaan..)
28. Makanan segera adalah : buat aku jd malas..haha
29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? : cool frank..!!
30. Tag ini datang dari : teha ..bz pn knela bt kn2..haha
Notakaki : tag siapa-siapa yang mahu.

TTM..dc request..

1. JUST FOR FUN
Buang jauh-jauh khayalan romantis qta dgn si dia . Soalnya rugi banget kalo blom apa-apa qta udah berharap yg muluk, ujung-ujungnya bisa jadi makan hati
TTM-an juga berarti nggak "melegalkan" qta tuk ngambek kalo si dia tiba-tiba menghilang ato gak ada disamping qta saat dibutuhkan. Cukup dgn menikmati perhatiannya, SMSnya yg lucu2, telepon iseng buat ngobrol kalo lg nganggur. Begitu jg sebaliknya, dia ga berhak nuntut qta bersikap sbg pacarnya. So jgn tempatkan diri sbg pacarnya. INGAT-INGAT HUBUNGAN INI CUMA BUAT SENENG2 DOANG TITIK!!!!!

2. SIAP-SIAP DIGOSIPIN
Gosip qta dan dia pacaran mungkin bakal beredar secepat jamur tumbuh dimusim ujan karena qt slalu berdekatan dgnnya. Bisa jadi akibatnya qt bakal turun pasaran dan "yang" mo ngedeketin qt jadi mikir tiga belas kali (banyak amat...). Jangan ambil pusing soal ini, but kalo ada yg mo konfirmasi, jawab aja "TIDAK" dgn tegas. Anggap saja qt selebritis yg sedang punya pacar gelap dan paparazi disana siap melumat qt kalo rahasia ini sampai bocor.

3.CEMBURU? NO WAY !
Jangan beri kesempatan rasa cemburu menguasai hati dan pikiran qta. Dia mo deket ama gebetannya kek ato mo jadian sekalipun, qta ga perlu sakit hati. Toh qta jg bisa pergi dgn siapa dan kapan saja qta mau. Emang sich, yg namanya TTM pasti ada rasa sayang dan peluang buat cemburu gede banget
Tapi gimana kalo dia yg jadi cemburuan?. Ambil sikap tegas n bilang terus terang, " HEI, aku sama kamu khan cuman temen, kamu nggak berhak cemburu!!!". HABIS PERKARA.

4.TETEP LIRIK-LIRIK YANG LAEN, DONG!!!!
Biar punya TTM jangan sampai qt melupakan tujuan qt "HUNTING". Coz, secara de jure n de facto qt masih JOMBLO lho....Artinya , usaha ngeceng n TP alias tebar pesona kudu musti tetep jalan terus atuh !.Buka pintu hati qta selebar mungkin buat cinta laen yg bakal mampir.

5. HAPPY BEING SINGLE
Pastikan, saat qta memutuskan hanya TTM-an pd saat itu jg qt sedang tdk ada masalah dgn status men jomblo. Jadikan TTM sbg kesempatan tuk mengenal lawan jenis saja, bukan untuk menjadi komitmen. Pastikan dia jg tau soal ini, supaya nggak membuai qta dgn janji2 palsu. So, kalo skrg lagi ngebet banget pengen pacaran, mendingan lupain aja deh niat TTM-an. Ujung2nya cuma bikin sakit hati.

6. JANGAN TERLALU BERHARAP, DECH!!
Jodoh itu ditangan Tuhan, jadi bukalah mata qta selebar-lebarnya. Nggak perlu ngotot krn udah deket n saling mengenal lantas qt n dia pasti berjodoh. Sering banget justru apa yg qt mau bukanlah yg qt butuhkan. Bagaimanapun usaha qta buat mendapatkan seseorang kalo si dia bukan jodoh qta, nggak akan pernah dapat. Begitu jg sebaliknya, kalo sudah jodoh nggak perlu dikejar jg datang sendiri.

7. HINDARI JANJI PALSU !
Janji berarti memberikan harapan. Makanya hindarilah saling memberi janji, apalagi qt tau kalo itu nggak mungkin terwujud. Saling memuji sich boleh, tapi kata2 konyol " Kalo sampai usia 30 th qt blom ktemu orang yg tepat, qt merried yuk...!" mendingan dibuang jauh2.

8.KADO-KADO NETRAL
Si dia ulang taon, boleh jg qt kasih kado tapi pilih yg "netral". Nggak perlu dech memberi kaos lucu dengan sulaman khusus or gambar khusus yg qt kerjakan selama berminggu-minggu lengkap dgn inisial nama qt n dia. It's too much, darling....!

9. ATURAN FISIK
Sebaiknya aturan ini ditegaskan dari awal krn cukup sensitif lho. Paling aman hindari semua sentuhan fisik yg sengaja tuk memberi rasa nyaman. Kecuali kalo secara reflek qt memukul lengan dia pas lg bercanda or sekedar "cipika-cipiki "alias cium pipi kanan-cium pipi kiri pas dia ulang taon itu sih sah-sah aja. Tapi kalo dia mulai memegang tangan qt pas nonton or ngajak ciuman, waduh...nanti dulu dah.....!!!!

10. TAHU KAPAN HARUS BERHENTI
Jika perasaan qt udah nggak "normal" lg, bilang terus terang dgn dia n tanyakan perasaannya. Jika ternyata si dia biasa-biasa aja, itu berarti udah saatnya masa TTM-an diakhiri. Sama halnya kalo qt or dia udah punya pacar,nggak perlu lg ada TTM-an. Nggak mau jg khan kalo pacar qt punya TTM.

Monday, June 29, 2009

Klik disini...

sila beri pandangan anda tentang isu ini..ttm vs bff...teman tempat manja/teman tapi mesra vs boy feveret friend/boyfriend feveret ...

satu tiada dua..



still working...30% bru ciap...

bila angin bicara...

akar menjala ke tanah namun dahan tetap ke awan..pokok ttp begitu...acara yg sama tetap berulang..walau hari siang bertukar malam..walau hujan yang datang..sungai yg cantik kian suram..dahulu malam sejukkan alam..kini malam adalah siang..mengapa salahkan cahaya alam..dunia yang indah kian padam..kembalikan semula apa yg dicalar..musuh jangan silam kembali..anggota jahat saat menanti..walau gila cerita ini..hakikat dunia siapa peduli..peace

Friday, June 26, 2009

aku nak skolah balik..waaa..tbe2 je..)part 1

Ni kenangan me kt UPSI..kami dalam siri jelajah asia bersama cikgu seniku pergi melawat kawasan2 terancam..ish..xdelah..kami melawat universiti2 yg ada brkaitan seni utk bgi inspirasi mse 2 hek2..dari kiri azam(budak paling nakal tahap dewa kat kelas)tp aku suka tgk die sketch..die ni byk mengajar aku berpuitis..jiwang jgk die ni..tp kepala sume gile2 cm aku..haha..next azam ialah ome..(anak YB die ni..skg msih bsama ku di usm)die ni rajin,berjiwa seni dan politik..hehe..(anak bapak)die anak bongsu..best kwn ngan die sb die ni idea best2..sketch die pn cantik..die suke lukis tgn..hehe..ntah nape..next ome ialah Superman..eh2 bkn..me la..yg dgelar soe mse form6 dlu...hehe..aku ni mse form6 mule2 pendiam..malu la konon..ape da..ish2..tp bila bergabung dgn dorg bru la thu aku cmne..haha..x kenal maka x cinta x gitu..haha..next me ialah lan..(orang kuat berpesatuan)die aktif sgt dlm ko-k ni..die suke aktiviti lasak(yeke)..tp skg dh jd nurse..die ni kurang bjiwa seni..jiwa die ntahla..haha...next lan ialah pelajar UPSI iaitu liew klau x silap aku la..lame dh cite ni..mse tahun 1995 dlu..haha..next liew(bkn nama sebenar) ialah cikgu zubir yg byk marah kami..huhu..die byk bg tnjuk ajar kt kami dan die juga mgizinkan kami buat pesta baling tepung dan telur iaitu acara wajib setiap tahun..haha...(aku je x kne tepung)aku lari awal2..)banyak kenangan mse ni..)tp gambar ni kt UPSI..kat UPSI tau wan..)

jawab la jgk tag ni walau bz..taq dr dc..

1. farit
2.
sharizal izuan
3.
suriyati sahar
4.kiminomoto
5.zulaika merican
6.daishie
7.fiera adrianta
8.amal
9.mad
10.milimilo
11.izzat
12.cik sharul
13.mamat khalid
14.mazidul
15.aznil


1.How did you meet 1?
_ in form6,King Edward VII Taiping...

2.What would you do if you never met 8?
_ jd manusia normal yg x ske menjerit jerit..)

3.Would you date 2?
_Must..(wajib) iwan is the good friend to share our happines or sadness..right iwan?tomorrow come kl ya?hehe

4.Have you ever seen 11 cry??
_no. i'ts hard to see it..but in his heart i never know..

5.Would 3 and 13 make a good couple?
_haha..mybe..hehe..coz they are come from the same state..)perak..)i'ts joke..)not good couple..coz mamat khalid is like father to atie..)

6.Describe 9.
_mad gagak kot...hahaha..don't know coz i always call mad..hehe

7.Do you like 2?
_Yess..bcoz i like share stories with him..hehe..ada cite lg wan..)citela..)

8.Do you think 6 is attractive?
_A'ha..daisy have many elements that i like..she also very hardworking and concern..)nice..right dc?)

9.When was the last time you talked to 14?
_just comment in his blog about ghost entry last times..

10. Would you ever date 7?
_ya'..hehe..at times square right..)but before that just at usm..hehe

11.Where does 15 live?
_erkk.. i dont know..some place at kl mybe..

12.What is the best thing about 5?
_suprised girl..hehe..i can't predict what happen..sometimes she very cheerful..but i like when she angry becoz abih kluaq ckp penang hahaha...but she is nice girl..

13.What would you like to tell 13 right now?
_the best director berjiwa kampung...i like man laksa..hahaha

14.What is the best thing about 12?
_die x smpat patahkan kayu ukiran me..hehe..he is a good lec..but we not give a good to him..huhu

15.Have you ever kissed 12?
_hahaha...no..no..his my lec and i dont want..)

16.What's the best memory you have with 10?
_no..just meet in blog..hehe..1 day mybe..keh3

17.Who is 3's best friend?
_,form6,dc,mad,iewan,soe,ijat,ieka..etc(ramai kwn die ni.)

18.Is 15 pretty?
_mybe nice..haha..pretty sometimes..haha

19.What was your first impression of 4?
_cm budak2 je..tp mmg mse 2 bdk2..hahaha

20.Is 1 your best friend or your boyfriend?
_My best friends,since secondary school..

21.Have you seen 5 in the last month?
_x..sume g pratical..lama x jmpe kn..ieka..

22.When was the last time you saw 11?
_izzat..bru td..hehe..just look at pic..long time ago..before go pratical

23.Have you been to 13's house?
_no..mybe next time want colobarate make movie selipar aku dia dan kamu ..hahaha(wan pn skali..)

24.When's the next time you'll see 9?
_new sem...)lama x dgor cito kamu mad...hehe

25.Are you really close to 6?
_yes..no..haha..we are best friend..i like to change opion with her..right dc?mau gado2 pasal web lagi..hehe..)but she is very nice girl..)

26.Would you give 3 a hug?
_...)o..oo..no..)
27.Do you know any secret about 5?
_not many i know mybe i know what all friends also know..hehe..yeke??)

28.Describe the relationship between 14 and 4?
_friend and fan..hehe..4 is my friend n 14 just like his blog..informative..

29.What's your friendship like with 7?
_friends..i like to be her friend bcoz want learn ilustartion more from her..hehe..i'ts joke..it bcoz she is helpful..)

30.Have you ever danced with 12?
_haha..not..dh gile nk menari nagn cik sharul..haha

31.How do you know 8?
_mase kwn ngan mad kot..ntahla..tp sape xknal amal mmgla..sb die trkenal..(dgn gelak besarnye..)haha..

32.Does 2 have a bf/gf?
_nk kne jwab ke?hehe..mybe..have..)

33.Have you ever wanted to smack 4 in the face?
_why..)is my friend n my downline..nt x msuk duit biz hahaha...no..no..

34. Has 13 met your mother?
_xde pn yop..nt gado ngan ayh aku lak..haha..

35.Have you traveled anywhere with 10?
_blm...mybe nt dgn kiminamoto..haha

36.If you gave 7 $100, what would they spend it on?
_mybe artwork gadget..pencil?hehe..charcoal..mybe..)

37.What's your best memory of 2?
_banyak.ronda2..)but time we drink soyabean that i always remind bcoz..slalu dtg dh hbis..huhu..

38.What is your best memory with 7?
_not many..mybe baru2 nila..g times square..hehe

39.What is the last thing you did with number 15?
_see his blog..hahaha.

40. When did you meet 6?
_from first day at galeri adiwarna..i n iwan usha dc n atie ..haha..opsss wan..terbuka rahsia..).mse nakal2....wan tau..bkn kami..hehe ..)

Saturday, June 20, 2009

Pelancaran blog 1 graphic community!!!


saya dengan ini merasmikan....blog 1 graphic community dengan lafaz..bismillahirahmanirahim.....
blog ini adalah salah satu media bg myatukan komuniti graphic umumnya golongan seni...blog ini juga mgandungi info2 brkaitan graphic..pelbagai aktiviti juga bakal dijalankan...jadi sila la link ke http://1graphic.blogspot.com...majulah seni utk semua!!!...peace

Friday, June 19, 2009

sabar la...mseti ada jodoh pnye....

aku tiada arah harini..kte my uncle dorg kua..jd aku malas nk blik awal jd aku pn g la klcc...stibanya diasana...aku pelik dan hairan kenapa ramai sgt yg nak makan hotdog harini..ish2..aku pn siasat..upenya ada promotion....aku cpt2 beratur....cerita bermula....aku trus beratur..sabar la...mseti ada jodoh pnye....(tajuk sje nk bg sedap)
sampai bila aku harus begini...fuhh..
amoi..jgn nak potong barisan ek!!!pnat aku beratur ni..huhu
yehh..berjaya...rm2....promosi pada 19 hrbln je..hehe
akhirnya dapat jugak semalam aku bli hotdog terencat ni..pnyela ramai...fuhh..nk aku blanja 19 hrbln blehla.hehe

Bina LEGO!!!

lego@suria klcc...best......
habis sepah umah aku..hehe..byknye legoooooooooooooooooooo
Bina LEGO!!!..cpt adik akak cantum2..mase nk tamat ni..hahani kt egypt...aku bape kali dh g..(dlm mimpi)...hebat la dorang bt..ish2..
ala..ni aku knal..masjid jamek..aku slalu bhenti van kt sni la dr tmpat keje..(umm bkn taj mahal ke?)hehe
ni aku kenal..klcc sb lego contest ni pn kt sini la..hahahahaha....
machu piccu..kt peru..ni sume bgunan yg terkenal la..tp aku x knal..hahaha
colosseum!!
hebat la..guna lego je..aku dulu bt robot pndaila guna lego..hehe
lego datang lagi..hehe

Wednesday, June 17, 2009

Dia..

Dia insan pertama yang bertahta
Dia insan pertama yang ku cinta
Dia pernah membuat ku bahagia
Dia yang mengajarku
Tentang erti rindu

Dia yang dulu pernah ku sanjungi
Pergi sehingga kini tak berganti
Hilang dari pandangan hidup ini
Membawa luka pedih tak terperi

Tiada ku duga
Permulaan yang jernih
Menjadi keruh dengan tiba-tiba
Bisa rintangan antaraku dan dia
Cinta terlarang oleh orang kedua

Kini terkilan sungguh rasa hati
Dia tak pernah lagi ku temui
Dia ku abadikan dalam jiwa
Terima kasih atas segalanya

Friday, June 12, 2009

BERITA TERBARU!!!


ADAKAH FOTOGRAFI SEM DEPAN DITAWARKAN????
CALL ME...hehe...soe..peace..

Sunday, June 7, 2009

3 in 1 head..


my head now full of thinking how i gonna do to this 3 job..plz give me inspiration to get some ideas..i have sketch it many times n research many times but still i cant get the super that i want..i want something different and effective..i just have 4 days ago to success my project..hope i will get the great ideas..peace..

Thursday, June 4, 2009

Wednesday, June 3, 2009

My New Project!

all my friends in usm..especially graphic student..aku nk gtau yg aku nk cadangkan kte wat 1 day utk berkumpul pastu kte bincang ape yg bleh kte improve in our courses.Aku brcadang kte gunakan tema 1 graphic coz it more to unity and yg aku pling nk cadangkan kte slalu unite coz bgi memantapkan our skills..that all..nt cite kt usm...k..(sblum 2 ni design for this project)sory it blur coz i just want to promo first..tgk respon cmne..just sbg media utk tgk je..k..PEACE..by

Monday, June 1, 2009

I believe i can make it...

apepn aku kne berusaha lebih3...insyAllah..one day..my dream come true..

tiada syarat utk cinta..

tak ada sedikitpun sesalku
tak bertahan dengan setiaku
walau di akhir jalan
ku harus melepaskan dirimu, ooo

ternyata tak mampu kau melupa
dalamnya cintaku yg hebat
hingga ada alasan bagimu
tuk tinggalkan setiamu, ooo

reff: demi nama cinta
telah kupersembahkan hatiku hanya untukmu
tlah kujaga kejujuran dalam setiap nafasku

karna demi cinta
telah kurelakan kecewaku atas ingkarmu
sebab kumengerti cinta itu tak mesti memiliki

andai saja bisa kau pahami
layaknya arti kasih sejati
karna cinta yg sungguh
tiada akan pernah mungkin bersyarat